Thursday, July 27, 2006

PENGUMUMAN!!!

BLOG INI TELAH DIHENTIKAN PERKHIDMATANNYA DAN TELAH BERPINDAH. HARAP MAKLUM. SEKIAN TERIMA KASIH!! :)

Saturday, June 03, 2006

Membe ku dah kawennn

Esok aku dah nak balik usm, tp tgh ari td sempat lg aku dan rombongan cik kiah pegi ke majlis kawen sue,membe sekelas dari f1-f5. Sue adalah membe sekelas yg pertama kawen. Kawen ngan Rizal yg jugak sekelas dr f1-f3, lps f3 rizal g teknik. tp masa zaman sek depa 2 org ni x pnh berckp pn dlm kls. Tup2 dah abih sek kawen plak..aku terpikir2 sape la kat sek dlu aku tak berckp ngan dia. Mana tau kot ade jodoh,hiks :p tp seingat aku ngan sumer org aku bercakap.. :p

aku pegi naik moto dgn ina, singgah umah ain dlu,pastu kami pn pegi la bertiga..budget gadis ayu la smbil membawa hadiah msk ke dlm blk pengantin,huhu..Sue sdg bersiap pakai baju pengantin warna merun..lawa dia, ade seri sbg pengantin..

sementara menanti si sue ni bersiap kami pn dok la kat luar,jumpe yati ngan yana, membe sekelas jg,bersembang mcm tak ingat dunia..tp masih rs kekurangan. napa ek? ooo..ade 3 org lagi alien yg tak sampai menyebabkan kemeriahan itu tak di thp maksimum..dlm sejam lps tu baru la alien ni dtg, ida,zalini ngan zila...lg la riuh rendah atas rumah tu. seb baik xde org2 tua kat atas. klu tak sah2 kami ni direject oleh makcik2 tu yg mungkin sdg mengambil peluang utk cari menantu..al maklumlah kami ni anak2 dara lg sumernyer..haha

tak lm lps tu dtg julia (membe kls sebelah)..julia bwk anak, baru 8 bln..perghhh!!comel gila anak dia. nak kat org lak tu.sng si julia nih. nnt aku nak anak yg nak kat org jgk, sng keje aku..haha. Tp serius aku ske gile kat anak julia td tu..lelaki,mukmin namanya.aku ni maybe lbh ske baby boy kot.sbb seperasantan aku,klu baby girl aku tak teruja sgt nak dukung2.aku wat derk jer,hakhak..tak dpt nak post gambo mukmin psl gambo tak cuci lg,aku ni xde dg cam..adehh..sian kt aku..julia ni baru kawen thn lps,tp tak dpt nak g kawen dia..maka kami pun dlm senyap2 mengskodeng la husband dia,sbb nak kenal.nak tanya segan,so masa julia nk bagi anak kat husband dia,kami pn cpt2 la menjalankan skodengan.suami dia muka cam budak la,tp putih ar..cam org sabah lak aku tgk.mentang2 navy keje kat sabah.muka pn cam org sabah..

ramai gak la bdk2 sek aku yg dah kawen dan gendong anak.bgs la, muda2 dah ada pewaris.nnt umo 40an anak dh besor2.kan sng tuh! berblk pd kenduri kawen sue ni, dlm kul 2 pengantin lelaki pn dtg, umah rizal ni dkt je ngan umah sue,sng la depa ni nak blk kg ms raya nnt, tak pyh nak berebut2.kami pn mengiringi la sue menemui pengantin lelaki.tergezut aku tgk rizal..dah jd macho wooo, ensem gak mamat nih.itam manis gtu.nmpak bertanggungjwb dan matang dh.tak mcm ms f3 dlu..hehe

last but not least aku doakan sue dan rizal berbahagia hingga akhir hayat!
lps ni turn sapa la pulak naik pelamin...i'm wondering..huhuhu

Friday, June 02, 2006

Ahhh..Kena repeat paper

Ahad ni aku kena balik usm untuk online 2 subjek nak repeat utk cukupkan unit pengijazahan. paper statistik dgn kimia tak organik level 3 plak tu. Adehh, 2-2 paper killer pd aku. Paper kimia xpe lagi. Paling aku tak suke paper math. Aku bab2 matematik ni mmg lemah tul! Mmg aku bkn otak math.

Tapi ape leh buat, dah jd subjek teras, aku kena amik dan kena lulus kali nih. Aku nak grade jgk bln 8 nih. Aku nak keje laa..bkn aku tak suke belajo, tp aku dh tak larat nak belajo. Nak keje jgk, walaupun mmg ramai org kata nnt dah keje baru rs belajo tu seronok. Itu mmg tak dinafikan laa..

Semoga reseat paper kali ni aku lps semuanya.Nurul dah lega..dia dah dlm senarai org yg grade bln 8 nih. To nurul, doakan aku grade weh...

Thursday, May 25, 2006

"Cinta Puding Karamel"

Ni sumer penangan novel Manisnya Cinta.. Image Hosted by ImageShack.us
Ifti bertemu Nazmi sebab puding karamel. Ifti pompuan yang tak kisah pasal 5C (cash, career, credit card, condominium,car), dia tak kesah kalo dapat pasangan hatta pemandu bus sekalipun. Tup2 lelaki yang menyamar jd pemandu bus tu uper2nye pemandu airbus! Perghh bertuah nyer badan dpt pakwe pilot,haha *berangan sket*

Ape-ape pun aku begitu teruja nak buat puding karamel ni. Resipinyer pun aku dapat dr blog penulis novel nih, Anis Ayuni.

Tapi banyak je cara nak wat puding karamel nih. Cuba la yg mana sesuai.

Image Hosted by ImageShack.us
Ni la hasil yang tak seberapa :p

Image Hosted by ImageShack.us
Dah dipotong untuk tukang masak rasa..enak jgk dong! ;)

Image Hosted by ImageShack.us
Warna tekstur puding karamel buatan aku yang aku hentam kromo aje buat. Ni la agaknya warna Volkswagen Beetle dlm novel nih,hiks

p/s: tu cik nurul --> meh ar dtg umah aku kalo nak rasa..ehehehe

Thursday, May 18, 2006

A reminder from kak nana

Kalo nak dok sabah :

ahahahaha… to tell u the truth, kalau nak dok sini anda mestilah:

1. sanggup hidup jauh dari family dan kena terima kenyataan tak leh selalu balik kecuali ada duit berkepuk-kepuk dan tak reti nak guna. :P
2. seorang pencinta alam sekitar kerana sabah SANGAT kaya dengan keindahan alam semulajadi.
3. sanggup terima kenyataan di sini tak ada Mid Valley, tak ada KLCC, tak ada One Utama, tak ada panggung wayang yang besar. jika anda ada nite life seperti melepak di gerai-gerai makan Bangsar sampai pagi buta, lupakan sahaja nite life anda itu di sini. kecuali anda pengunjung pub dan disco. ia amat banyak di sini.
4. kalau nak mintak posting dan dapat pulak kat tempat ulu, pastikan dayah juga sanggup berdepan dengan masalah air bersih, masalah bahasa, masalah tak akan dengar azan kecuali kat TV dan radio, masalah anjing jadi pet yang diadopt dengan berleluasa termasuk by the Muslims


tu je la kot. alaaaa…. apa-apa pun masih kat dalam Malaysia kann… lagipun 2 jam setengah aje perjalanan balik KL… :P

alamak..takot plak dengo..
syarat no 1 masih leh bertahan –> cuti sek blk ler,ekekeke
syarat no 2 tu mmg best..pencinta alam gak aku nih.hahaha
syarat no 3 tu tak bp kesah sgt, Mid Valley, one utama pun x pnh pegi,hahaha. KLcc ado lah
no 3 yg masalah ni..airnyer kotor sgt ker? kt ostel dlu pnh air jd warna koko, tu pun sanggup thn kencing, sbb geli tgk air tu..hiks
anjing pn masalah gak nih..kt ostel klu tersesat dtg sekor pn msg2 dh bsg…najis! najis!
adehhh..camne nih?
klu dpt camner?
nak g ke tak nih?
tolongggg!!



Tuesday, May 16, 2006

Selamat Hari Guru

Image Hosted by ImageShack.us

Selamat hari guru pd sumer2 cikgu aku yg pnh ngajo aku kat tabika kemas, sk tun dr ismail, pdg rengas ngan smk tun perak, pdg rengas. Segala jasamu kukenang selamanya. Aku gak tak lari dr buat kesalahan yg mengecikkan hati cikgu, so ampun maaf kupinta. Skang dh jadi cikgu baru dpt rasa apa yg cikgu rasa. Masa form 4 pnh tipu cikgu Saraswathy yg ajo add math. Aku tak siap lthn add math aku kata buku aku ilang. Pastu terpaksa la aku guna buku baru utk membuktikan buku aku tu btul2 ilang,haha. Ade ke lg aku tipu cikgu ar? Rsnyer takde dh kot :p

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa...
Jika hari ini seorang Raja menaiki tahta...
Jika hari ini seorang Peguam menang bicara...
Jika hari ini seorang Ulama yang mulia...
Jika hari ini seorang Penulis terkemuka...
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa...
Sejarahnya dimulakan oleh seorang Guru biasa...
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis baca...


Ingatan buat aku:

Guru yang sederhana memberitahu,
Guru yang baik menerangkan,
Guru yang lebih baik menunjukkan,
Guru yang paling hebat memberi inspirasi,

Aku dlm kategori mana agaknya?
Aku nak jadi kategori yg akhir itiew! :)

Monday, May 15, 2006

Aku dh cutiii!!!

Dah dekat 2 minggu aku kat umah. Alhamdulillah, sem akhir dh tamat, tp aku still gusar psl ade satu subjek aku kena repeat awal bln 6 nnt. So aku tak leh lagi berasa lega untuk grade. Ape2 pun mudah-mudahan aku grade jgk thn ni. Aku nak keje la, xnak la susahkan mak ayah. Nak earn duit sendiri dan nak bg duit kat mak ayah plak.. insya allah (budget baikk jerk! :p)

Baru td kazen aku tepon mintak ganti kelas darjah 5 ngan darjah 1 dia psl dia xde kt sekolah sepanjang bln ni...huhu,klu guru besau dia setuju kena la aku jd cikgu sek rendah kejap smpi cuti sek ni. Mcm mn ni nak ajor darjah satu..takutnyerrrr!!

Why are you reading the bottom of this page? Nothing is down here!